Vandaag moesten we erg vroeg opstaan. We werden gewekt om 6.30 want om 7.00 moesten we al aan tafel zitten voor weer een stevig ontbijt. Om 8.00 kwamen we aan het strand en daar stonden garnaalkruiers op ons te wachten. Ze gingen met hele grote netten het water in om lekkere garnalen voor ons te vangen. We zagen nadien dat er in die netten ook heel wat andere dingen zaten dan alleen maar garnalen. Dan was het aan ons om te werken…

Wij mochten alle andere soorten zeedieren uit de netten halen en veilig naar het zeewater brengen. De garnalen die overbleven moesten in de emmer en werden nadien gekookt. Deze mochten we dan meenemen naar het Reigersnest. In kleine groepjes werd ons de ‘peltechniek’ aangeleerd en dan was het tijd om dit zelf eens uit te proberen. Iedereen moest van de leerkrachten 1 verse garnaal proeven, dat zorgde voor enkele gekke bekken!

Ondanks de regen en de natte voeten was dit een geweldige voormiddag!

Met garnaaltjes alleen overleven we het hier niet dus was het tijd voor een stevig middagmaal: spaghetti bolognaise.

Na de middag was het weer helemaal opgeklaard en trokken we terug naar de dijk, het strand en de duinen. Hier speelden we ‘het grote piratenspel’! Om de piratenboten te overmeesteren, moesten we op heel wat vragen een antwoord weten. Hiervoor waren er hulpkaarten maar deze konden we enkel bemachtigen door ze te zoeken op de schatkaart aan de hand van coördinaten. De piraten zagen al hun boten zinken dus onze missie was geslaagd, dat verdiende een ijsje!

Nadien was er nog wat tijd om vrij te spelen op het strand, de schepjes, emmertjes,… werden bovengehaald. Al snel stonden de eerste zandkastelen recht, het gevecht met de zee kon beginnen.

Dan was het tijd om ons te wassen zodat we fris gewassen aan tafel konden. Voor onze laatste avond had de kok een verrassing: tomatensoep, stoverij met FRIETJES en bijhorende groentjes. Als dessert (nog maar eens) een ijsje.

Na ons avondeten kregen we een leuke piraat op bezoek. Hij vertelde ons zijn wildste verhalen en zong met ons een vrolijk zeemanslied. Tevreden maar toch wel met spijt in ons hart kropen we nog een laatste keer onder de wol. Want eigenlijk  zouden wij graag nog een weekje langer willen blijven… Om jullie niet verdrietig te maken, zullen we morgen toch maar onze kamers opruimen en de koffers maken. Dan zien jullie ons morgen terug rond 15.00 aan het gemeentehuis.

Tot dan!

Stevige knuffels van jullie stoere piraten!

Zeeklassen 31/05