Beste leden van onze fanclub

 

Het was voor velen vanmorgen niet zo eenvoudig om hun ogen open te krijgen toen ze gewekt werden rond de klok van 7:30. Maar met het vooruitzicht van een skiles in plaats van wiskunde, Nederlands en Frans sprongen velen energiek uit hun bed. Een lekker ontbijt (yoghurt, cornflakes, brood, kaas, hesp, confituur, choco, sinaasappelsap, warme choco, thee of koffie) voorzag ons van een flinke dosis energie. In het skikot vonden de meesten snel hun skibotten en ski’s terug. Niet moeilijk als overal de naam op gekleefd staat. Maar toch is er een enkeling die graag van naam wil veranderen. De beginnelingen leerden glijden, stoppen en vallen. Aan enthousiaste verhalen achteraf geen gebrek. De gevorderden namen de liften naar de hoger gelegen skipistes en werden in vier groepen verdeeld. De sneeuw is van goede kwaliteit en dus werden er al een aantal kilometers afgelegd. Het glijden en stoppen hoeven zij niet meer te leren maar het vallen hoort er af en toe nog wel eens bij. Veel tijd om te rusten kregen we niet na het middagmaal want er stond alweer een wandeling op het programma. Het werd ons door de juffen en meesters gemakkelijk gemaakt. Inspanningen moesten nauwelijks geleverd worden. Stoeltjesliften brachten ons hogerop naar het vertrekpunt. Voor een aantal kinderen was dit de eerste maal op een stoeltjeslift. Dit had zowaar enkele supporters op de been gebracht. Op een bergflank aanschouwden de gemzen ons bonte gezelschap. Wat zijn die Belgen toch raar zullen ze gedacht hebben. 80 personen die daarna nog een tweede stoeltjeslift namen, en dit keer in omgekeerde richting: naar beneden! Vermits ons hotel van daaruit nog heel wat lager lag moesten we alleen maar bergaf stappen of glijden op onze poepslee. Supermegacool. Niemand die kloeg over moe zijn en ook de leerkrachten hoefden geen bezemwagen te spelen. De wandeling voerde ons door de bomen en doordat er enkele sneeuwvlokken uit de lucht vielen werd het alleen maar idyllischer. Vanmorgen hadden we een beetje zon en deze namiddag was het eerder bewolkt. Eénmaal terug in het hotel kregen we een vieruurtje, namen we een douche, schreven we met (weinig) enthousiasme brieven en postkaarten en keken we naar het toneel van de moni’s. Het avondeten was een voltreffer: spaghetti Bolognaise à volonté. Vooraf lieten we ons de saladbar smaken en een dessert maakte ons avondmaal compleet. Nadien haalden we bij de avondactiviteit ons gevoel voor drama boven. De kinderen speelden een scène uit de Peer Gyntsuite van Grieg na. Ze kropen in de huid van de trollen en Peer Gynt.

Rond de klok van 21:00 lag iedereen in bed maar het duurde nog wel enige tijd vooraleer iedereen in slaap lag. Blijkbaar was de dag voor sommigen vandaag niet vermoeiend genoeg geweest. Dat wordt voor die straffe mannen morgen een paar kilometers meer bij de wandeling.

 

Dikke knuffel van ons allemaal

 

Woensdag 10/01/2018