Oh, it’s such a perfect day
I’m glad I spent it with you
Oh, such a perfect day
You just keep me hanging on
You just keep me hanging on

 

Lou Reed

 

Lieve landgenoten

 

Bestaan er perfecte dagen?

Ja, want vandaag was er zo eentje en dan kan je alleen maar gelukkige kinderen hebben.

Toch is er een beetje paniek. Voor de kids gaan de dagen veel te snel voorbij. We zoeken een manier om de tijd tegen te houden maar jammer genoeg nog geen oplossing gevonden. Het opstaan ’s morgens verloopt voor velen nog altijd moeizaam. Elke dag wordt er stevig aan de conditie gewerkt en dus kan de vermoeidheid wel eens doorwegen. Maar we zijn diehards en gaan door tot het einde. In het restaurant genoten we weer van het lekkere ontbijt. Ondertussen was het zonnetje al boven de bergtoppen verschenen en het beloofde een mooie dag te worden. Vol goede moed trokken we onze skibotten aan om samen met de skimoni aan onze toekomstige carrière van olympisch skikampioen te werken. Sommigen onder ons hebben echt wel die ambitie. De beginnelingen maakten vandaag weer enorme vorderingen. Het stoppen en draaien gaat steeds beter en de snelheid verhoogt. Doordat ze het zo goed doen, gaan ze morgen hogerop om langs een groene piste terug af te dalen naar het hotel. Dit wordt een geweldig avontuur. Onze gevorderden zoeven over de pistes. Doordat er relatief weinig skiërs op de pistes te vinden zijn hebben zij het skirijk voor zich alleen. Ideaal dus om aan de techniek te werken al gaan sommigen liever recht naar beneden in plaats van het draaien nog te perfectioneren.

Tijdens de voormiddag deed een gerucht al een beetje de ronde maar het was nog niet officieel bevestigd. Staat de toboggan op de planning voor de namiddag of niet? En geen leerkracht die bereid was om iets prijs te geven. Maar na het middageten werd het mysterie opgehelderd. Dresscode: skibroek, ski-jas, handschoenen en helm. We konden niet snel genoeg klaar staan om naar de toboggan te vertrekken.

Anderhalf uur konden de kinderen hun grenzen verleggen door op een band te glijden zoals een bobslee. De ene baan was al wat steiler of sneller dan de andere. Sommigen vonden het leuker om per twee, drie of vier naar beneden te komen. Alleszins, de G-krachten deden hun werk en bezorgden onze kinderen kriebels in hun buikjes. De tijd ging weer te snel voorbij en na twee uur moesten de banden weer ingeleverd worden. Jammer,… Al snel volgde de vraag:” Komen we nog eens terug?”

We waren op tijd terug in het hotel om het toneel en de zangstonde mee te pikken en daarna stond er alweer een avondmaaltijd voor ons klaar…

Nadien namen we nog een snelle douche zodat we fris aan de muzische avondactiviteit konden beginnen. Die laatste activiteit ging uiteindelijk met onze laatste energie lopen, zodat we wel naar onze bedjes moesten om de batterijen terug op te laden. Want… morgen is er weer een nieuwe dag!

 

Prettig weekend iedereen!

 

Jullie lieve bengeltjes

vrijdag 12/01/2018