Facebook-logo-PSD

smartschool


Belangrijke documenten


Privacy op school

Wanneer u een beveiligingsincident vermoedt of u heeft een vraag over veiligheid van gegevens, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te melden via het meldpunt privacy@korha.be

week vh nederlandsZingen en quizzen in het Nederlands!
Tijdens de Week van het Nederlands organiseren GC de Kam uit Wezembeek-Oppem en GC de Boesdaalhoeve uit Sint-Genesius-Rode (twee centra van vzw ‘de Rand’) twee fijne activiteiten ter promotie van het Nederlands.

Allezchantez!
Ter gelegenheid van de Week van het Nederlands organiseren beide centra een meezingsessie, voor Nederlands- én anderstaligen. “Vergelijk het met een goeie ouderwetse zangavond”, aldus de organisatie.
Op het programma staan de grootste Vlaamse hits, van onder anderen Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Noordkaap en AnnChristy. Je hoeft geen groot zanger te zijn: plezier maken staat voorop. Iedereen die zin heeft om te komen zingen, is welkom!
De meezingsessie wordt samengesteld door Peter Schoenaerts. Pianist van dienst is Hans Primusz. Alle toeschouwers krijgen een boekje met de liedjesteksten erin.

Praktisch
de Boesdaalhoeve zingt – meezingsessie
woensdag 12/10, 19.30u, gratis

GC de Boesdaalhoeve
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode

de Kam zingt – meezingsessie
donderdag 13/10, 20.00u, gratis

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

Zoek de vaudt!?
Een heerlijk spelletje ten tijde van TV-quiz “Tien voor Taal”. Tijdens de Week van het Nederlands rakelen we een aantal rondes uit die taalquiz opnieuw op en presenteren we ze aan middelbare scholieren. Niet om er een droge en schoolse activiteit van te maken, wel om aan de jongeren een leuke en interessante namiddag te bezorgen en hen de rijkdom van het Nederlands te laten ervaren. Of om het op zijn limericks te zeggen:

Er was eens een leerling uit het OLV;
die dacht mee te doen aan een dictee;
de scholier reageerde koel:
“wat een saaie boel”;
maar dat taalspel bleek achteraf een topidee!

“Het Heilig Hartcollege uit Wezembeek-Oppem, het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode en Sint-Victor uit Alsemberg gingen graag in op ons voorstel”, aldus beide centra.

Meer info
ANNE DECUYPERE, centrumverantwoordelijke GC de Kam
T 02 731 43 31• M 0486 57 45 85 • anne.decuypere@derand.be

REINDERT DE SCHRYVER, centrumverantwoordelijke GC de Boesdaalhoeve
T 02 381 14 51 • M 0491 71 98 63 • reindert.deschryver@derand.be