Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/sites/olvrode.be/public_html/secundair/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 61 Leerlingen fietsen 300 kilometer naar klimaatconferentie in Bonn | Onze-Lieve-Vrouwinstituut

Facebook-logo-PSD


Belangrijke documenten


Privacy op school

Wanneer u een beveiligingsincident vermoedt of u heeft een vraag over veiligheid van gegevens, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te melden via het meldpunt privacy@korha.be

Leerlingen fietsen 300 kilometer naar klimaatconferentie in Bonn

In de Duitse stad Bonn vindt begin november de internationale klimaatconferentie plaats. Enkele leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode willen actie ondernemen. Volgende week fietsen zij samen met twee begeleidende leerkrachten naar Bonn om daar hun stem te laten horen. Ze fietsen mee met honderden andere Belgen en nemen in Bonn deel aan de manifestatie.

Deze klimaatconferentie peilt naar de stand van zaken na de klimaattop van Marrakesh vorig jaar. Gedurende de eerste twee weken van november zakken UN afgevaardigden, wetenschappers, en milieuorganisaties af naar Bonn om verder te werken aan het klimaatakkoord van Parijs.

Ons land verdient echter zeker geen pluim als het om klimaatacties gaat. Projecties van het Europese Milieu Agentschap (de EEA) voorspelden reeds in 2015 dat België een van de weinige EU-landen is dat noch zijn doelstelling voor emissie reductie, noch voor energie efficiëntie zal bereiken tegen 2020.

“Er is geen planeet-B’ en de toekomst ligt in de handen van deze generatie”, klinkt het bij Léna Goyens en Gaël Boels uit het zesde middelbaar.  Daar willen beide leerlingen wel meer dan 300 kilometer voor fietsen. Uit eigen initiatief fietsen ook enkele enthousiaste leerlingen mee, samen met hun familie.

De fietstocht zelf vatten ze niet alleen aan. De organisatie is in handen van Climate Express, en ze fietsen samen met zo’n 350 gelijkgestemden naar Bonn. Daar zullen we deelnemen aan de klimaatmars, een vreedzame optocht. Ook twee jaren geleden was het de bedoeling dat het OLV uit Sint-Genesius-Rode zou mee fietsen naar de klimaattop, maar dit werd op het laatste moment afgeschaft door de aanslagen in Parijs.