Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/sites/olvrode.be/public_html/secundair/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 61 Studierichtingen | Onze-Lieve-Vrouwinstituut

Facebook-logo-PSD


Belangrijke documenten


Privacy op school

Wanneer u een beveiligingsincident vermoedt of u heeft een vraag over veiligheid van gegevens, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te melden via het meldpunt privacy@korha.be

Studierichtingen

Het Onze-Lieve-Vrouwinstituut biedt zowel Algemeen Secundair Onderwijs (ASO), Technisch Onderwijs (TSO – richting Handel) als Beroepssecundair Onderwijs (BSO – richting Kantoor) aan. In de eerste graad bieden wij zowel de A-stroom als de B-stroom aan.
In het ASO/TSO krijgt de leerling een brede theoretische opleiding. De leerling ontwikkelt een aantal vaardigheden die nuttig en interessant zijn, maar niet rechtstreeks voorbereiden op een beroep. Het ASO is een goede voorbereiding op het hoger onderwijs.
In het BSO leert de leerling een beroep. Het is een vooral praktische onderwijsvorm: de leerling doet, probeert zelf. Toch blijft begrijpen van wat men doet en een zekere algemene vorming onmisbaar. Er zal dus ook uit boeken worden geleerd, al is in het BSO de theorie niet zo omvangrijk.

Eerste graad

1ste jaar A Latijn met 3 keuzepaketten
1ste jaar B Aanpassingsklas
2de jaar Latijn (5uur)
Moderne wetenschappen
Handel
BVL Kantoor en verkoop
Verzorging – Voeding

Tweede graad

ASO Latijn
Wetenschappen
Economie
TSO Handel
BSO Kantoor

Derde graad

ASO Latijn – Wiskunde
Latijn – Moderne Talen
Economie – Wiskunde
Economie – Moderne Talen
Wetenschappen – Wiskunde
TSO Handel
BSO Kantoor
3de jaar Kantooradministratie en
gegevensbeheer

Een overzicht van alle studierichtingen, alsook de meest logische doorstromingsmogelijkheden kan u bekijken in het onderstaande schema.