Lieve fanclub

 

Een heerlijke nachtrust deed deugd al was 7:30 voor heel wat kinderen nog veel te vroeg om op te staan. Maar met het oog op een heerlijk ontbijt en de eerste skiles was iedereen op tijd uit de veren. Bij het ontbijtbuffet konden we kiezen uit cornflakes, yoghurt, boterhammen, confituur, choco, kaas, hesp, smeerkaas of een stukje fruit. Een glaasje appelsiensap, thee of een warme choco lieten we zeker ook niet aan ons voorbijgaan.

 

De eerste skiles zorgde wel voor enige nervositeit. In het skikot was het een gezellige drukte maar iedereen raakte op tijd op de afspraak met de skimonitoren. De beginnelingen vertrokken met hun skimoni naar de pistes in de buurt van het hotel. Onze gevorderden skieden in de groep naar de liften en begaven zich naar hogere sferen. Daar merkten de skimoni’s dat het skiën voor velen kinderspel was. Toch duurde het nog een tijdje vooraleer iedereen zijn plekje in één van de vijf groepen gevorderden had gevonden.

Onze beginnelingen leerden stoppen, vallen en springen. Het record skihoogspringen zal echter nog niet verbroken worden.

 

De sneeuw lag er zalig bij. Tijdens de nacht was er al zo’n 15 cm gevallen en het bleef de hele dag sneeuwen. Met onze ski’s zweefden we over ’la poudreuse’ . De sneeuw was zo zacht dat het vallen bijna een beloning werd.

 

Na al deze fysieke inspanningen was ons energiepeil serieus gezakt. We konden niet snel genoeg in het restaurant zitten.

 

Na een korte rustpauze trokken we terug naar buiten. Ditmaal niet naar het dorp maar naar de besneeuwde weiden in de buurt van het hotel. Daar voerden we heel wat proefjes uit met en in de sneeuw. “Ooooh, die sneeuw is koud”, hoorden we meermaals roepen. Alsof we dat nog niet wisten. Al die nieuwe info sloegen we op in onze grijze massa. De aantrekkingskracht van de verse sneeuw was nog sterker geworden en dus werd er gegleden met onze poepslee en vlogen honderden sneeuwballen in het rond.

 

Eens terug binnen in het hotel stonden we snel klaar voor het vieruurtje:

 

Alle info die we tijdens de wandeling opgeslagen hadden in ons intern geheugen werd terug even bovengehaald en verwerkt in de sneeuwklasmap. Voor het avondeten douchten we nog, kregen we deel 2 van het toneel van de moni’s en zongen we wat liedjes.

 

Bij het avondeten konden we eerst langs de saladbar en vervolgens hadden we de keuze tussen spaghetti bolognaise of spaghetti napolitaine.

 

Stilaan waren de batterijen van onze leerlingen aan opladen toe. Na de avondactiviteit en avondsluiting werd de stekker van het slapengaan ingestoken en kon iedereen zijn batterijen opnieuw opladen.

 

We beleefden vandaag een fijne dag. Gisteren was het nog wat wennen aan het hotel en het verloop van een dag. Nu zijn we het gewoon en iedereen heeft met volle teugen genoten.

Op naar een volgende leuke dag morgen.

 

Dikke zoenen van ons allemaal!

woensdag 9 januari 2019