Lieve thuisblijvers

 

Na het geslaagd feestje van gisterenavond lieten we onze meisjes en jongens slapen tot 7:30. Echter geen gemor dat er zo vroeg moest opgestaan worden op een zondag. In feite dringt het hier niet door dat het weekend is want alle dagen zijn even leuk.

 

In de keuken hadden ze er echter wel aan gedacht en naast de gebruikelijke dingen bij het ontbijt kregen we vandaag ook ovenverse croissants. Lekker!!

 

De sneeuwvlokken bleven maar uit de lucht dwarrelen en het sneeuwtapijt werd dikker en dikker. Dat beloofde voor de skiles. Het grote voordeel is dat je alleen maar zacht kan vallen. Iedereen vertrok vol goede moed en stevig ingeduffeld want kou hebben we niet graag.

Niet alle pistes waren open maar toch werkten we hard aan onze techniek. Onze ski’s deden niet altijd wat wij hen vroegen met veel holderdebolder als gevolg. Dikwijls ondergingen sommigen een metamorfose. Wanneer ze voorheen met een blauw skipak herkenbaar waren, leken ze plots op mooie sneeuwmannetjes. Om 12:00 was iedereen blij terug in het hotel te zijn. Een voormiddag ski in de sneeuw was genoeg geweest al was er heel wat pret beleefd.

 

Na het middagmaal kregen we wat rust om nadien te gaan shoppen. Het was tijd voor de souvenirs. In de winkel grote drukte. Wat zouden we kopen? Grote dilemma’s!! De ene besliste snel en de andere bleef twijfelen. De leerkrachten hielden een oogje in het zeil en zagen hoe het geld vlot uitgegeven werd. Met volle rugzakken en lege of halflege portemonnees keerden we terug naar het hotel. Of al die souvenirs in de valiezen gaan geraken, is de vraag. En neen is het antwoord. Dat weten de leerkrachten nu al.

 

Bij het vieruurtje kregen we muffins en sinaasappelsap. Nadien deden we iets unieks: we werkten in onze sneeuwklasmap. Maar ook hier weer geen protest omdat het zondag was.

 

Bij de avondactiviteit moesten we nogmaals beroep doen op onze beenspieren. De moni’s leerden ons verschillende dansjes aan. Sommigen lagen wel eens in de knoop met hun ledematen, anderen hadden weinig problemen met het ritme van de muziek.

Naarmate de avond vorderde geraakten de batterijen stilaan leeg. Het was dan ook tijd om ons bed in te duiken. Het duurde niet lang eer iedereen in slaap lag. De vermoeidheid van de dag had zijn tol geëist. Wie graag tips nodig heeft om kinderen snel te laten inslapen, de leerkrachten hebben er wel een paar. Ook zij liggen altijd snel in slaap.

 

En terwijl we heel gelukkig in dromenland belandden, bleef de sneeuw maar uit de lucht vallen. Konden we dat in België ook maar eens meemaken, zoveel sneeuw!!!

 

Dikke zoenen van jullie allerliefste (b)engels!!!

 

zondag 13 januari 2019