Hallo lieve mensen allemaal

 

6B hoopte dat zij gespaard zouden blijven van een sneeuwdouche maar niets was minder waar. De meisjes en jongens werden vanmorgen getrakteerd op zachte verse sneeuw. Aan dat witte goud geen tekort want het had de hele nacht gesneeuwd.

 

Voor we vertrokken naar de skiles, genoten we bij het ontbijt van een zachtgekookt eitje, naast de cornflakes, kaas, hesp, salami, yoghurt, choco, confituur en speculoospasta.

 

De sneeuw bleef maar uit de lucht vallen en daardoor lagen de pistes er weer opperbest bij. Met tussenpozen stopte het ook met sneeuwen en dat maakte het allemaal nog een stuk leuker. De gevorderden bleven maar kilometers afleggen en skieden soms tussen de boompjes. De beenspieren werden in de diepsneeuw aan het werk gezet maar er werd nooit buiten de pistes geskied. Oefeningen moesten vakkundig uitgevoerd worden mooi in een rijtje achter elkaar. Onze beginnelingen hebben het draaien aardig onder de knie en komen vlot de piste afgeskied. Zij namen vandaag meerdere keren de stoeltjeslift.

 

Bij het middagmaal stond er tomatensoep op het menu. Alleen de balletjes ontbraken nog!! Het hoofdgerecht bestond uit vlees, aardappelen, appelmoes, boontjes, wortelen of bloemkool. Een banaan voorzag ons nog van enkele vitamientjes.

 

Daarna werden we verplicht om een halfuurtje platte rust te houden op ons bed of rustig een gezelschapsspelletje te spelen in onze kamer. Niemand protesteerde.

 

Doordat er zo veel sneeuw is gevallen zijn niet alle wandelpaden vrij gemaakt en veilig en dus beslisten de leerkrachten om ons nog éénmaal in de sneeuw te laten spelen. Wat een pech zeg!!! Wij waren zo graag gaan wandelen!!! Iglo’s en kampen werden gebouwd, sneeuwballen vlogen in het rond en glijden met de poepslee mocht niet ontbreken. Juf Katlijn en meester Kevin werden begraven in de sneeuw. Sommige leerlingen kwamen vast te zitten in de diepsneeuw. Zo erg dat hun voet uitgegraven moest worden en toen ze er uiteindelijk uit geraakten ze geen schoen meer hadden. Dus opnieuw graven naar de schoen!! De namiddag vloog weer voorbij.

 

Na het vieruurtje namen we een douche, kregen we wat les, maakten we al een beetje onze valies en repeteerden we voor de dankavond.

 

Het avondeten was een echte feestmaaltijd: frietjes, hamburger, salad bar en als dessert een stukje van de reuzentaart.

 

Om het einde van een prachtige sneeuwklasperiode te vieren, brachten we ons danklied in stijl. 74 enthousiaste jongens en meisjes zongen en dansten dat het een lust was. De juffen en meesters keken en zagen dat het goed was; fier op deze toffe bende.

We genoten ook nog van de optredens van de andere scholen en van het toneel (het mysterie werd eindelijk opgelost!).

Voor de laatste keer keerden we hier opnieuw braaf naar onze bedjes… Dankbaar voor de geweldige periode die we mochten meemaken en toch ook uitkijkend naar de laatste skidag van morgen. Volgens de voorspellingen is het zonnetje dan ook van de partij!

 

We beleefden hier prachtige dagen. Bij sommige leerlingen vloeiden traantjes omdat we morgen naar huis moeten. We zullen blij zijn jullie terug te zien woensdag maar we komen met een pak mooie herinneringen naar huis.

 

Morgenvroeg gaan we nog skiën. Om 14:30 moeten onze valiezen gemaakt zijn. Dan gaan we nog wat genieten van de zonnestralen. Na het avondeten is het dan tijd om huiswaarts te keren. We vertrekken in Leysin rond 20:00 met de bergtrein naar Aigle. Daar stappen we om 21:30 de nachttrein op richting België.

 

Tot woensdag.

 

Jullie happy, happy, happy, happy,… kids!!!

 

 

maandag 14 januari 2019