Lieve thuisblijvers

 

De trein is altijd een beetje reizen. In ons geval is dat letterlijk zo. De nachttrein bracht ons naar het land van de Alpen. Ook al hebben we die glinsterende vlokjes al dikwijls gezien; het witte goud verliest zijn aantrekkingskracht nooit.

Vol verwachtingen verzamelden we maandagavond aan het station van Rode. Daar namen we eerst de trein naar Brussel-Zuid. We hielden ons mooi aan de instructies van de juffen en meesters en dus liep alles van een leien dakje of moeten we zeggen leien roltrapje. In het Zuidstation stapten we over op een internationale trein en dit betekende dus met de roltrap naar beneden en wat verder terug naar boven. Die valies of reistas veilig op de roltrap krijgen, was voor sommigen een mooie evenwichtsoefening. Maar even later zou er nog een korte krachttraining volgen. We raakten op tijd in de slaaptrein. Alleen moesten de valiezen boven ons hoofd in de bagagerekken geraken en dat was niet zo simpel. Gelukkig waren superjuffen en supermeesters sterk genoeg om alles boven onze hoofden te tillen. We maakten het gezellig in onze coupé en genoten van al het lekkers dat in onze handbagage zat. Spelletjes werden gespeeld en soms gingen we op avontuur. Daarmee bedoelen we eigenlijk onze expeditie naar het toilet. Rond de klok van tienen kregen we een opdracht. Oogjes dicht en snaveltjes toe. Onbegrijpelijk!! Begrijpen die leerkrachten nu niet dat wij veel te nerveus zijn om te slapen. In enkele coupés duurde het een hele tijd vooraleer het stil werd, al hebben sommigen onder ons een tijdje in de gang doorgebracht. Een feestje bouwen op de trein zat er dus niet in.

De volgende morgen stapten we in de vroege uurtjes over op de bergtrein. Het was vrij stil tijdens deze rit. Hoe zou dat komen? Maar eens we het hotel in het zicht kregen, was iedereen plots klaarwakker. We begaven ons naar het restaurant waar we genoten van een warme choco, een theetje, lekkere boterhammen,…

Het eten kon niet snel genoeg gaan want we waren benieuwd naar onze kamers op de derde verdieping. Gelukkig werden onze valiezen met de lift naar boven gebracht. We installeerden ons in onze kamers: bedden maken, valiezen uitpakken,… De skibedeling stond ook nog op het programma.

In de namiddag verkenden we het dorp. We vergeleken de woningbouw met onze woningen. Ondertussen was het ook beginnen sneeuwen. Tijd voor een sneeuwballengevecht.

Het vieruurtje smaakte ons. Daarna namen we een douche en werkten we nog even in onze sneeuwklasmap. Voor het avondeten nodigden onze moni’s ons uit voor de zangstonde en hun eerste toneel.

De vermoeidheid begon stilaan zijn tol te eisen. Na een korte rustige avondactiviteit lagen we vroeg in ons bed. Om 20:45 vertoefde iedereen in dromenland. De juffen en meesters heel blij!!

Vele zoenen van ons allemaal

 

dinsdag 8 januari 2019