Hallo lieve mensen

Met een volledig opgeladen batterij was iedereen snel uit de veren en na een stevig ontbijt helemaal klaar om de dag aan te vatten. Om 9:00 uur hadden we afspraak met onze skimoni op het zonneterras. Nu konden we echt wel spreken van zonneterras want het zonnetje stond te stralen aan de helderblauwe hemel. Tijdens de nacht was er nog heel wat sneeuw bijgevallen wat ervoor zorgde dat de skipistes er optimaal bij lagen. Iedereen vertrok dus met heel veel plezier naar de skiles.

De gevorderden namen de stoeltjeslift naar Mayen en Berneuse. Daar werd er verder gewerkt aan de techniek van parallel draaien met vele tuimelingen in de poederzachte sneeuw als gevolg. De beginnelingen leerden ook draaien en dat verliep eveneens met vallen en opstaan. Toch waren de vorderingen zo groot dat ze morgen de stoeltjeslift naar boven nemen. Dikke pluim voor onze beginnelingen. Iedereen keerde enthousiast terug van het skiën. Het was gewoon de max om te glijden over de zacht besneeuwde pistes.

Onze sportievelingen hadden honger. Het middagmaal smaakte. Eerst lekkere soep, daarna een durum of vegetarische pasta. Als afsluiter een stukje fruit.

Aan het lawaai te horen in het restaurant waren de batterijen van onze leerlingen nog stevig opgeladen en daar moest dringend iets aan gebeuren. Zo niet werd het ’s avonds moeilijk om die bengels snel in slaap te krijgen. Dus, tijd voor een stevige wandeling. We namen de stoeltjeslift naar Mayen, vandaar aansluitend de lift naar Les Fers. Daar aangekomen volgde een lange wandeling langs een wandelpad door de verse sneeuw richting hotel. Onderweg genoten we van de natuur en de mooie uitzichten. Dankzij de poepslee of de plastic zakken kon er op bepaalde stukken gegleden worden. Hoeveel keer er in de sneeuw werd gesprongen of gekropen was niet te tellen. Er werd alleszins veel energie verbruikt.

Een warme choco en croissant als vieruurtje viel erg in de smaak. En de warme douche nadien nog meer al moeten we toch wel enige controle uitvoeren want sommige durven wel eens een wasbeurt over te slaan.

De laatste brieven en kaarten werden geschreven en dan was het weer tijd voor toneel 3 en de zangstonde met de moni’s.

Aan tafel verschenen we in onze mooiste outfit want dat was de dresscode voor de avondactiviteit. Er stond immers een bezoek aan het casino gepland. Iedereen kreeg een startbedrag om bij de verschillende spelletjes geld in te zetten. De winnaar van elk spel kreeg de inzet van alle spelers. Veel te snel ging de avond voorbij en met tegenzin kropen onze lieve (b)engeltjes in bed. Het was een geweldige dag vandaag. Laat de dag van morgen maar komen. Wie weet wat voor leuks er dan op het programma staat???

 

Dikke knuffel van jullie HAPPY KIDS!!!!!!!!!!!!!!

donderdag 10 januari 2019